Пактът на ООН за миграцията може да бъде заплаха в бъдеще.

...
Пактът на ООН за миграцията може да бъде заплаха в бъдеще.
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Мигрантите изкривяват демографската картина на българската нация

Пактът на Организация на обединените нации за миграцията може да бъде опасност в бъдеще. Това сподели в предаването " Още от деня " по БНТ математикът и политически анализатор проф. Михаил Константинов.

Въпреки че пактът е разгласен за необвързващ, част от текстовете са малко странни – като да вземем за пример това, че се понижава се държавният суверенитет. Редица основни страни отхвърлиха да го подпишат и аз поздравявам позицията на българското държавно управление. И в Пакта за миграцията, и в Истанбулската спогодба под дефиниция на верни правила има опити за пробутване през задния вход неща, които са неприемливи – да се отнеме суверенитет на националните страни, разяснява проф. Константинов, оповестява novini.bg

Нищо не ни пречи като страна да съблюдаваме положителните рекомендации на документа, без да го подписваме, добави той.

Това е един много уравновесен документ, сподели политологът Даниел Стефанов. Трябва да излезем от изключителния режим на деяние и на мислене във връзка с миграцията. Това е първият документ, в който се стартира този спор. Това е началото на един диалог какъв проект имаме за миграцията в идващите 15 години. Не можем да я спрем, тя е световно събитие, уточни Стефанов.

Пактът споделя, че би трябвало да създадем по този начин, че тези хора да не минават незаконно. България, а и всички страни би трябвало да кажат при какви условия ще одобряваме тези хора и при какви – няма, добави той.

Хора, пристигнали легално на границата, няма. Кой знае за какво всички влизат по втория метод. Който желае да пристигна по законен метод, да заповяда на КПП-то. Всеки, който се опита по незаконен метод, по българския Наказателен кодекс предстои на 5 години затвор, съобщи проф. Михаил Константинов.

По думите му мигрантите изкривяват демографската картина и опциите за развиване на българската нация в бъдеще.

Вместо да стоим на КПП-то, по-добре да създадем задоволително положителни механизми за реадмисия, сподели Даниел Стефанов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР